Behandlingstilbud

Hjem » Behandlingstilbud

Fysioterapi

Våre terapeuter har lang erfaring innen utredning og oppfølging av skader og smertetilstander i muskel- og skjelettsystemet. Vår tilnærming baserer seg på en grundig vurdering av dine problemstillinger og hva du selv ønsker hjelp til. Tiltakene våre kan være: aktiv rehabilitering, mobilisering/manipulering av ledd og muskulatur, eswt, massasje. Vi holder oss faglig oppdaterte og jobber i tråd med ny forskningsbasert kunnskap og beste praksis.

Idrettsskader

Gjennom vårt engasjement innen ulike idretter på topp og bredde nivå, har vi opparbeidet oss solid erfaring innen utredning, oppfølging og forebygging av idrettsskader. Tidlig vurdering av skader kan bidra til å få iverksatt et optimalt rehabiliteringsforløp. Våre fysioterapeuter Jørn og Knut er godkjente som behandlere i nettverket til Idrettens helsesenter. Les mer om dette under fanen vår: helseforsikring, og på IHS sine hjemmesider –www.idrettshelse.no.

Massasje

Massasje kan lindre plager i nerve-muskel-skjelettsystemet, samt bidra til generell avspenning og velvære. Vår massasjeterapeut har lang erfaring og behandlingen tilpasses kundenes ønsker og behov. Hun er genuint opptatt av en helhetlig tilnærming og at du som kunde skal føle deg sett, trygg, ivaretatt og respektert. I tillegg til sine massasjeteknikker benytter hun seg av ulike verktøy som dry needling, kopping og kinesiotaping.
Audny er også sertifisert veileder i Sorgbearbeiding og tilbyr veiledning. Se mer på www.sorg.no

Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling (ESWT) er en behandlingsmetode som kan brukes som et supplement i behandlingen av smertetilstander i sener og senefester.
Behandlingen stimulerer og igangsetter en rekke mekanismer i det skadede vevet som kan gi både umiddelbar og langtidsvirkende effekt.
Typiske områder som kan behandles er smertetilstander i akilles, fot, kne, hofte, skulder og albue.

Slyngebehandling

Slyngebehandling, ofte omtalt som Neurac (Nevromuskulær aktivering) eller Redcord, er en behandlingsmetode der man ønsker å gjenopprette normal muskelfunksjon og smertefrie bevegelsesmønstre. I Neuracmetoden undersøker vi dine styrker og svakheter, og fokuserer på å finne årsaken til symptomene. Deretter tilpasses øvelser slik at man får aktivert nerve-muskel-skjelettsystemet og trent korrekt og med riktig dosering. Kvalitet på øvelsene er sentralt, og terapeuten vil være tett på og kontrollere utførelsen. Behandlingen er egnet for de fleste muskelplager og bevegelsesbegrensninger og treningen tilpasses nøye slik at det kan passe alle, både toppidrettsutøvere og personer med ulike funksjonshemminger eller lammelser. Treningen er også meget effektiv til prestasjonsforbedring og skadeforebygging innen idrett.

Såletilpasning

Vi tilbyr tilpasning av ulike såler som kan være til god hjelp ved forskjellige plager.

Solemaids er innleggssåler som kan hjelpe mot hælsmerter hos barn som følge av Severs syndrom. De som oftest rammes av disse plagene er aktive barn i alderen 9-14 år. Dette skyldes at benstrukturen i hælen ikke er ferdig utviklet i denne alderen og gjentatte belastninger kan føre til irritasjon i vekstsonen. Sålene fjerner trykket fra den bakerste delen av hælene ved hjelp av en kile som får hælene til å ”sveve”. Med sålene i skoene unngår barnet å belaste hælene, og smerten reduseres eller forsvinner helt. Med Solemaids blir barnet ditt fort aktivt igjen og kan i mange tilfeller vende tilbake til idretten sin.
Les mer om Solemaids og Severes syndrom på denne linken: www.solemaids.no

GaitTec by AlfaCare, utviklet av Dr. Charlie Baycroft, er formbare såler som
tilpasses av terapeut etter pasientens behov. Sålene tilpasses enkelt på klinikken ved hjelp av varme, kiler og pelotter. Dette er «dynamiske såler», som betyr at de tillater fotens knokler å bevege seg og ikke blir «fiksert», som i en stiv såle.
På tross av sålens dynamiske egenskaper gir den gunstig støtte til foten, hvor vekt og trykk fordeles jevnt. Dette gir god komfort, samt minsker tretthet og utmattelse i føttene. Feilbelastning av foten/føttene kan noen ganger forårsake plager i f.eks knær og hofter. GaitTec kan bidra til at slik feilbelastning reduseres.

Skroll til toppen